+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Bilim Ve Teknoloji Kategorilerinden Arşimet Neyi İcat Etmiştir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Bengisu
    Bayan Üye



    Arşimet Neyi İcat Etmiştir






    Arşimet Neyi Buldu - Arşimetin Bilime Katkıları


    Bir hamamda yıkanırken bulduğu iddia edilen suyun kaldırma kuvveti bilime en çok bilinen katkısıdır ancak pek çok matematik tarihçisine göre integral hesabın babası da Arşimet'tir.

    Ayrıca Bilime Katkıları Şunlardır:

    Geometriye yapmış olduğu en önemli katkılardan birisi, bir kürenin yüzölçümünün 4πr2 ve hacminin ise 4/3 πr3 eşit olduğunu kanıtlamasıdır. Bir dairenin alanının, tabanı bu dairenin çevresine ve yüksekliği ise yarıçapına eşit bir üçgenin alanına eşit olduğunu kanıtlayarak pi'nin değerinin 3 l/7 ve 3 10/71 arasında bulunduğunu göstermiştir.

    Archimedes' in en parlak matematik başarılarından biri de, eğri yüzeylerin alanlarını bulmak için bazı yöntemler geliştirmesidir. Bir parabol kesmesini dörtgenleştirirken sonsuz küçükler hesabına yaklaşmıştır. Sonsuz küçükler hesabı, bir alana tasavvur edilebilecek en küçük parçadan daha da küçük bir parçayı matematiksel olarak ekleyebilmektir. Bu hesabın çok büyük bir tarihi değeri vardır. Sonradan modern matematiğin gelişmesinin temelini oluşturmuş, Newton ve Leibniz' in bulduğu diferansiyel ve entegral hesap için iyi bir temel oluşturmuştur.

    Archimedes Parabolün Dörtgenleştirilmesi adlı kitabında, tüketme metodu ile bir parabol kesmesinin alanının, aynı tabana ve yüksekliğe sahip bir üçgenin alanının 4/3'üne eşit olduğunu ispatlamıştır.







  2. Mrtclk
    Yeni Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir






    Suyun kaldırma kuvvetini bulan ve bugünkü gemilerin denizde yüzmeleri ve deniz taşımacılığına büyük katkıları olan bilim adamıdır.Ayrıca matematik alanında bir çok çalışmalar da yapmıştır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    süper çok işime yaradııııııııııııııı.............







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    idare eder . yardımcı olmadı ama ...
    aleyna sevde ç.

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    güzel değil :/

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    teşekkürler

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    Suyun kaldırmatkuvveti

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    Çok teşekkür ederim. sınavından 100 aldım. (:

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    Benim kitabındaki bulmaca da bunu yazınca çıkmıyor 😦😦😔😑

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Arşimet Neyi İcat Etmiştir

    Teşekkürler 😁😁😁😁

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

arşimet neyi buldu

arşimet neyi icat etmiştir

arşimet neyi icat etti

arşimet ne icat etti

arşimetin icatları

arşimet neyi bulmuştur