+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Çocuk Bahçesi Kategorilerinden Güzel Davranışlara Örnekler Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Güzel Davranışlara Örnekler






    Güzel davranışlar nasıl elde edilir?

    Bu güzel Davranışlardan hangileri bizde mevcut yada ne derece çaba gösteriyoruz bunlara ?


    Güzel davranışlar iki yolla elde edilir:

    1- Güzel ahlâk; iyi insanlar iyi arkadaşlar arasında bulunmakla elde edilir. Zamanla iyi huylar bunun huyu hâline gelir de haberi bile olmaz.

    2- İyi işler yapmak kendini zorlayarak veya başkaları tarafından zorlanarak elde edilir. Zamanla iyi işleri yapa yapa bunlar alışkanlık hâline gelir.

    Güzel Davranışlara Örnekler


    Utanmak

    Cömertlik

    Sabretmek

    İyi geçinmek

    Sır saklamak

    Saygılı olmak

    Az konuşmak

    Kanaat etmek

    İsraf etmemek

    Kin tutmamak

    İftira etmemek

    Sinirlenmemek

    Kalb kırmamak

    Lânet etmemek

    Mütevâzı olmak

    Zulüm etmemek

    Gıybet etmemek

    Sözünde durmak

    Allah'tan korkmak

    Özrü kabul etmek

    Güler yüzlü olmak

    Ayıp araştırmamak

    Kâfirleri sevmemek

    Yalan söylememek

    Hasta ziyaret etmek

    Herkese iyilik etmek

    Münâkaşa etmemek

    Nâmusunu korumak

    Çok yemin etmemek

    Akraba ziyaret etmek

    Doğruyu kabul etmek

    Yumuşak huylu olmak

    Vakti boşa geçirmemek

    Muhtaçlara yardım etmek

    Emanete hıyanet etmemek

    Başkasına zarar vermemek







  2. Seher
    Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler






    Güzel davranışlar önce güzel ahlakla olur. İyi bir ailede yetişmek, İyi arkadaşlar edinmek güzel ortamlarda bulunarak güzel davranışlar ediniriz.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    bu siteyi kuran kişiye sesleniyorum sana çok teşşekür ediyorum ama eğer müslümansan ama bellikki yazdıkların dolayı belli oluyor ve sana ALLAH'ım sevap yassın inşalllah ödevimdede yardmcı oldun onun içinde teşşekür ederim ama hep beraber yaptıysanız ALLAH hepinize sevap yassın







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    temiz olmak,yalan soylememektir.

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    Çok sağol ellerine sağlık

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    Çok sağol ellerine sağlık çok güzel olmuş

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    Ahlak anne ve babadan gelir çocuk anne ve baba yı temsil eder

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    Çoook tesekkurler. Odevime cok yardimci oldunuz.Saolunnn ^^

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    allah hepinzden binkere razı olsun dualarım hep sizinle olsun

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Güzel Davranışlara Örnekler

    Size tesekkur ediyorum

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

güzel davranışlar

güzel davranışlara örnekler

güzel davranışlara örnekgüzel davranışlar örneklergüzel ahlaklı davranışlara örneklerahlaki davranışlara örnekler