+ Yorum Gönder
Eğitim - Coğrafya Kategorilerinden Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Bengisu
    Bayan Üye



    Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri






    Coğrafi Keşifleri Nedenleri Nelerdir Kısaca

    coğrafi keşifler ve sonuçları.jpg


    Keşiflerin belli başlı nedenleri şunlardır;

    -Avrupa'da coğrafya bilgilerinin artması ve gemicilik deneyiminin çoğalması, pusulanın ögrenilmesi.
    -Avrupanın kendinde olmayan ama Doğu uygarlıklarında olduğunu bildikleri zenginliklere (baharat, ipek ve diger maddi kaynaklara) ulaşmak için yeni, kısa ve ucuz yol arayışı.
    -Özellikle İspanyol ve Portekiz krallıklarınca, değerli madenlere ulaşılması için gemicilerin desteklenmesi.
    -Hiristiyanlık dininin ve Avrupa kültürünün yaymak istenilmesi.
    -Artan bilgilerin de etkisiyle dünyanın tanınmak istenilmesi.
    -Pusulanın geliştirilmesi
    -Sağlam gemilerin yapılması
    -Coğrafya bilgisinin artması ve cesur gemicilerin yetişmesi
    -Avrupada bu gelişimleri takip eden dönemde doğuya ulaşmak isteyen gemiciler,İspanya ve Portekiz krallıklarından aldıkları yardımlarla açık denizlere açıldılar



    Coğrafi Keşiflerin Sonuçları

    Coğrafi Keşiflerin Sonuçları
    1. İpek ve Baharat yollarıönemini kaybetti yerine Atlas Okyanusu kıyısındaki limanlar
    (Lizbon,Amsterdam,Rotterdam ve Londra) önem kazandı.Bu durum özellikle Osmanlıdevletini
    ekonomik açıdan olumsuz etkilemiştir.
    2. Yeni bulunan ülkelerden Avrupa’ya bol miktarda altın ve gümüşgirdi.
    3. Keşfedilen yerlere özellikle Amerika kıtasına Avrupa’dan göçler oldu.Avrupa kültürü bu
    bölgeye yayıldı.
    4. Avrupa’da zengin ve sanattan zevk alan bir sınıf ortaya çıktı.(Burjuva sınıfı) Bu durum
    Rönesans hareketlerinin başlamasında etkili olmuştur.
    5. Avrupalılar bilinmeyen birçok bitki ve hayvan türünü Avrupa’ya taşıdı.
    6. Avrupalılar keşfedilen yerlerde sömürge imparatorluklarıkurdular.
    7. Hristiyanlık dini genişalanlara yayıldı. Fakat bilimsel gelişmeler sonucu ortaya çıkan gerçekler
    kiliseye ve din adamlarına olan güveni azalttı
    .







  2. Seher
    Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri






    Coğrafi keşifler sonucunda Avrupa zenginleşmiştir.Özellikle Amerika kıt'asına bir çok Avrupalı göç etmiştir.İpek ve baharat yolları etkisini kaybetmeye başlamıştır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    ayyy çok teşekkürlr sınavda işime çok yaradı ...







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    gayet güzel ve kısa

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    bence çok az olmuş ama yinede güzel

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    çok güzel olmuş emeği geçen herkese çok teşekkürler

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    çokkkkk teşekürler sizin sayenizde 20artı aldı çokk kısaydı ama sıfta en açıklayıcı beninkioldu...

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    çok güzel olmuş ama çok uzun ya yinede tşk.

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Maddeler Halinde Coğrafi Keşiflerin Nedenleri

    Çok güzel teşekkür ederim emeginize saglik

+ Yorum Gönder

coğrafi keşiflerin nedenleri maddeler halinde

coğrafi keşiflerin sonuçları maddeler halinde

coğrafi keşiflerin nedenleri ve sonuçları maddeler halinde

coğrafi keşifler nedenleri ve sonuçları maddeler halinde

coğrafi keşifler sonuçları maddeler halinde

coğrafi keşifler maddeler halinde