+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Coğrafya Kategorilerinden Dünyadaki Denizlerin İsimleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kezban
    Bayan Üye



    Dünyadaki Denizlerin İsimleri






    Dünya Üzerinde Bulunan Denizlerin Listesi
    Dünyadaki Denizlerin Adları



    Atlas Okyanusu


    • Baffin Körfezi
    • St. Lawrence Körfezi
    • Fundy Körfezi
    • Karayip Denizi
    • Meksika Körfezi
    • Sargasso Denizi
    • Kuzey Denizi
    • Baltık Denizi
    o Orta Baltık Denizi
    o Bothnia Körfezi
     Bothnia Koyu
     Bothnia Denizi
    o Finlandiya Körfezi
    • Hebrides Denizi
    • İrlanda Denizi
    • Celtic Denizi
    • Akdeniz
    o Adriyatik Denizi
    o Ege Denizi
     Mirtoon Denizi
     Girit Denizi
     Trakya Denizi
    o Alboran Denizi
    o Marmara Denizi
    o Karadeniz
     Azak Denizi
    o Katalan Denizi
    o Ligurian Denizi
    o Tyrrhenian Denizi
    o Sidra Körfezi
    • Biscay Körfezi
    • Gine Körfezi

    Arktik Okyanusu

    • Hudson Körfezi
    o James Körfezi
    • Barents Denizi
    • Kara Denizi
    • Beaufort Denizi
    • Amundsen Körfezi
    • Grönland Denizi
    • Norveç Denizi
    • Chukchi Denizi
    • Laptev Denizi
    • Doğu Sibirya Denizi
    • Beyaz Deniz
    • Lincoln Denizi

    Hint Okyanusu

    • Kızıldeniz
    • Aden Körfezi
    • Basra Körfezi
    • Umman Körfezi
    • Arabistan Denizi
    • Bengal Körfezi
    • Andaman Denizi
    • Timor Denizi
    • Umman Denizi

    Büyük Okyanus

    • Şili Denizi
    • Bering Denizi
    • Alaska Körfezi
    • Salish Denizi
    • Cortez Denizi (Kaliforniya Körfezi)
    • Okhotsk Denizi
    • Japon Denizi
    • Seto Inland Denizi
    • Doğu Çin Denizi
    • Güney Çin Denizi
    • Sulu Denizi
    • Celebes Denizi
    • Bohol Denizi (Mindanao Denizi)
    • Filipin Denizi
    • Camotes Denizi
    • Flores Denizi
    • Banda Denizi
    • Arafura Denizi
    • Timor Denizi
    • Tasman Denizi
    • Sarı Deniz
    • Bohai Denizi
    • Coral Denizi
    • Carpentaria Denizi
    • Bismarck Denizi
    • Solomon Denizi
    • Ceram Denizi
    • Halmahera Denizi
    • Molucca Denizi
    • Savu Denizi
    • Java Denizi
    • Tayland Denizi

    Güney Okyanusu

    • Weddell Denizi
    • Ross Denizi
    • Büyük Avustralya Denizi
    • Saint Vincent Körfezi
    • Spencer Körfezi
    • Scotia Denizi
    • Amundsen Denizi
    • Bellingshausen Denizi
    • Davis Denizi

    Okyanuslarla bağlantısı olmayan denizler

    • Aral Gölü
    • Hazar Denizi
    • Lut Gölü
    • Taberiye Gölü
    • Salton Denizi
    • Büyük Tuz Gölü








  2. Seher
    Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri






    Dünyamızın 4 te üçü sularla kaplıdır.Bunların çoğu denizlerdir.Büyük denizlere okyanus adı verilmektedir.Ülkemizi saran denizler ise Kara deniz,Ak deniz ve Ege denizidir.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    Cok guzel yazmisiniz.oncelikle adim Melek.9yasim var.men5ci sinif sagirdiyem.Menim dersime cay ve deniz adlari lazimdi.2saatdi internetde axtarmisan.Yoxdu.Xahis edirem yazdigimi oxuyub ve cavab yazin.Sizi cox sevirem.Cavab gozleyirem







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    Heqiqeten cox gozel bir programdi.Mene cox komeyi oldu.ELA

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    çok güzel arkadaşlar Türkiye'nin de denizlerini yazın lutfennnn

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    Ele bir deniz deyin ki,ona tokulen çayların baş herfi eyni olsun

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    Lütfen bana deniz isimleri soyleyin bu gun bana çok lazim

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    bunun azerbaycan dilindeki lazimdi mene. zehmet olmasa azerbaycanca eliyin.

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: yoxdu😁😁😁

    Mende axtardim yoxdu

    Niye azerbaycanca yoxdu

    Azerice yazin xahis eliyirem

  10. Selim
    Administrator

    Cevap: Dünyadaki Denizlerin İsimleri

    Maalesef Azerice denizlerin isimlerini bulamadık. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar Azeri dili olarak ekleyebilirler mi Teşekkürler.

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

deniz adlari

deniz isimleri

deniz adları

dünyadaki denizlerdünyadaki denizlerin isimleriDenizlerin adlari