+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitim - Coğrafya Kategorilerinden Göç Nedir Kısaca Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Göç Nedir Kısaca






    Göç ne demektir ne anlama gelir?

    - Göç, dini, iktisadi, siyasi, sosyal ve diğer sebeplerle insan topluluklarının bir yerden bir başka yere gitmesi.

    - Ferdi sebep ve maksatlarla yer değiştirmeye ve bu esnada nakledilen eşyaların hepsine de göç denmektedir.

    - Ayrıca kuşların, balıkların ve bazı hayvan türlerinin, belli mevsimlerde dünyanın çeşitli yerlerine gitmeleri de göç adıyla anılır.







  2. Seher
    Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca






    Göç etmek bulunduğun yaşadığın yerden başka bir yere gitmek ve orada yaşamaya devam etmek demektir.Göçün çeşitli nedenleri vardır.Bunlar arasında en çok iş ve ekonomik sebepler gelmektedir.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Allahtan kısacası dedik diğer şekilde olsaydı nasıl olacağını düşünmek istemiyorum:-):-):-):-):-)







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Beyin göçu
    İc goc
    Mevsimlik goc

  5. Kayıtsız Üye
    göç insanların doğal etkenler,,ssyal nedenler yüzünden bir yerden başka bir yere gitmesidir , göç kuşlar tarafındanda yapılır...

  6. Selim
    Administrator

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Göç Konusu Konu Anlatımı


    A- İÇ GÖÇLER


    Ülke içerisinde, nüfusun yer değiştirmesine iç göç denir. İç göçlerle bir ülkenin toplam nüfusunda değişme olmaz. Sadece, bölgelerin ve illerin nüfusunda artma ya da azalma meydana gelir.
    İç göçler, sürekli ve mevsimlik göçler olmak üzere ikiye ayrılır.
    Ülke içerisinde yer değiştiren insanların, göç ettikleri yerlere yerleşmesiyle gerçekleşir. Türkiye’de, Cumhuriyetin başlangıcından günümüze kadar, özellikle kırsal alanlardan kentlere doğru hızlı bir göç olayı görülmektedir.


    İç göçün nedenleri


    • Kırsal alanlardaki hızlı nüfus artışı
    • Miras yoluyla tarım alanlarının daralması ve ailelerin geçimini karşılamaması
    • Tarım alanlarının yetersiz gelmesi ve erozyonun artmasıyla toprağın verimsiz hale gelmesi
    • Tarımda makineleşmenin artması ve buna bağlı olarak tarımsal işgücünün azalması
    • Kırsal kesimde iş imkanlarının sınırlı olması
    • Ekonomik istikrarsızlık ve sosyal problemler
    • Eğitim ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği
    • İklim ve yer şekillerinin olumsuz etkileri
    • Kentlerde sanayinin gelişmiş olmasından dolayı iş olanaklarının fazlalığı
    • Kentlerde eğitim ve sağlık hizmetlerinin yaygınlığı


    B- DIŞ GÖÇLER


    Bir ülkeden diğer bir ülkeye yapılan göçlere dış göç denir.
    Dış göçlerin başlıca nedenleri
    • Ekonomik nedenlerle çalışmaya gidilmesi
    • Tabii afetler
    • Savaşlar
    • Etnik nedenler
    • Sınırların değişmesi
    • Uluslararası anlaşmalarla sağlanan nüfus değişimi


    Dış göçlerin sonuçları


    • Göç eden ülkede nüfus artar, göç veren ülkede ise azalır.
    • Ülkeler arasında ekonomik ilişkiler gelişir.
    • Ülkeler arası kültürel ilişkiler gelişir.
    Dış göçler ve Türkiye
    Ülkemize 1923 – 1989 yılları arasında çoğu Balkan ülkelerinden olmak üzere 2,2 milyon göç olmuştur. Bu sayı nüfusumuzun % 5′ini oluşturur.
    1950′den sonra, başta Almanya olmak üzere yurt dışına işçi gitmeye başlamıştır. Bugün Fransa, Belçika, Hollanda, İngiltere, İsveç, ABD, Avustralya, Libya, S. Arabistan, Kuveyt ve Orta Asya ülkelerinde işçilerimiz bulunmaktadır.
    Türkiye’den yurt dışına göç sonucunda;
    • Ülkemize giren işçi dövizi artmıştır.
    • Ülke turizminin gelişmesi sağlanmıştır.
    • Türk ticaretinin yaklaşık % 20 sine kaynak sağlanmıştır.
    • Artan nüfusun işsizlik sorununa kısmen çözüm bulunmuştur.

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Teşekkürler çok iyi

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Gerçekten çok güzel bir site bayıldım

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    Çok teşekkürler umarım işime yarar

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Göç Nedir Kısaca

    çok teşekür ederim hihihi

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu

göç nedir

göç nedir kısaca

goc nedirdış göç nedirgöç ne demek kısacagöç nedir kısaca bilgi