+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim Bilimleri - Eğitim Kategorilerinden Su Kürenin Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Bengisu
    Bayan Üye



    Su Kürenin Özellikleri






    Su Kürenin Özellikleri Hakkında Bilgiler - Hidrosfer Ve Özellikleri


    su küre.jpg


    Maddeler Halinde Su Kürenin Özellikleri:


    1. Su küreyi okyanuslar , denizler , göller ve nehirler oluşturur .
    2. Yer yüzünün yüzde 75 i Su Küredir
    3. Su kürenin kalınlığı ortalama 4 km dir.
    4. Kuzey ve güney kutuplarında buz kütleleri şeklinde su bulunur .
    5. Deniz ve okyanuslardaki su içinde çok sayıda ve çok çeşitli canlı yaşar.
    6. Deniz ve okyanuslarda yüzeye yakın yerlerde yaşayan planktonlar, bakteriler ve bitkiler oksijen üretirler bu oksijen hem denizlerdeki hem de karalardaki canlılar tarafından tüketilir.
    7. Ayrıca Su Küre sayesinde Güney Yarım Küre , Kuzey Yarım Küre'den serindir.
    8. Dünya'nın %71'ini Su Küre , %29'unu Taş Küre oluşturur.
    9. Bu oran Kuzey Yarım Kürede %61 Su Küre , %39 Taş Küre iken, Güney Yarım Kürede %81 Su Küre, %19 Taş Küre şeklindedir.
    10. Su Küre üzerinde birçok okyanus akıntıları yer almaktadır. Bunlardan en bilinenleri Gulf stream okyanus akıntısı ve Labrador okyanus akıntısıdır.
    11. Su Kürenin Dünya üzerindeki yüzölçümü: 361.000.000 kilometrekaredir. Bunun 350.170.000'ı tuzlu sudur.









  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri






    Doğrusu ödevimde çok yardım etti.Bu yüzden mükemmel puanını verdim.Teşekkürler!







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    Hic yardimci olmadi bana .site okadar guzel degil







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    Süpersiniz

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    tenk you

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    Grup calismam icin faydali oldu

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    harika ödevim güzel oldu teşşekürler

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    THanks you also have TO do my Homework help

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    çok güzel yardımcı oldunuz ödevimde

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Su Kürenin Özellikleri

    Çoooooooooook güzel ödevime yardım etti

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

su kürenin özellikleri

SU KÜRE

ateş küretaş küreağır küresu küre özellikleri