+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim Bilimleri - Eğitim Kategorilerinden Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz






    Türk milleti özgürce kullandığı oyuyla seçtiği, milletvekilleri ile egemenliğini kullanır. Ülkemiz demokrasi ile yönetildiği için herkes yasalar önünde eşittir. Yere yöneticileri de (Belediye Başkanı - Muhtar) halk seçimle iş başına getirir.


    Anayasa'da seçimle iş başına gelen yöneticilerin yetkileri yasalarla belirtilmiştir. Halk özgür iradesiyle başarılı bulmadığı yöneticileri (Milletvekili, Belediye Başkanı - Muhtar) bir sonraki yapılacak seçimde değiştirir.


    Demokratik yönetimlerde her birey özgürce düşünme ve düşüncesini ifade etme hakkına sahiptir. Kararlar çoğunluğun görüşüne göre belirlenir. Alınan kararları benimsemeyenlerin hak ve özgürlükleri kısıtlanmaz.


    Hem kendi hak ve özgürlüklerimize hem de başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı olmalıyız. Hiç bir birey kendi düşüncelerine başkalarının da aynen katılmasını zorunlu göremez.

    1-TBMM

    TBMM.jpg
    Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk ulusunun egemenliğini milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yerdir. Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembollerindendir.

    2-Bayrağımız
    bayrak.jpg
    Bayrak, bir ülkenin varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Bayrağımız rengini, vatanı için canını feda eden şehitlerimizin kanının renainden almıştır.







  2. Yasemin
    Bayan Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz






    3-İstiklal Marşımız

    İstiklâl Marşı'mız Türk milletinin bağımsızlığının şiirsel olarak anlatımıdır. Bayrağımızın ayrılmaz parçasıdır. Şairi Burdur milletvekili Mehmet Akif Ersoy'dur. İstiklâl Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilmiştir. 1930 yılında Zeki Üngör tarafından bestelenmistir.

    4-Türkçemiz

    Her ülkenin bir dili vardır. Ülkemizin resmi dili de Türkçedir. Dilimiz Türkçe, ulusal sembollerimizdendir.

    5-Anayasamız

    Ulkemizin kendisine özgü bir anayasası vardır. Devletimizde faaliyet gösteren tüm kurumlar ve yaşayan insanlar, anayasaya göre hareket ederler.

    6-Başkentimiz

    Başkentimiz Ankara'dır. Ulusal sembolümüz olan Ankara, Kurtuluş Savaşında millî mücadelenin de merkezi idi.

    7-Türk Parası
    TL.jpg
    Ülkemizin para birimi olanTürk Lirası, ulusal sembollerimizdendir. Üzerinde Atatürk'ümüzün ve topluma mal olmuş değerlerin resimleri bulunur..








  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    çok güzel bir site tavsiye ederrim







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    Arkadaşlar Bana her bir sembolün 1 sayfa olması gerekiyor bulursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    güzel ama birazcık daha çok olabilir....:

    D

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    güzel fakat performans yapıyorum bu nedenle daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum önerim üzerinde biraz yoğunlaşırsanız çok mutlu olurum

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    bu site benim sosyal performansıma yardımcı oldu sizlere çok çok teşekkür ederim ve performansımdanda 100 aldım

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    gerçekte süper ellerinize sağlık

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    ödevime çok yardımcı oldu teşekürler

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Egemenlik Ve Bağımsızlık Sembollerimiz

    ödevime yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim...........

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

egemenliğimizin sembolleri

egemenliğimizin sembolleri ile ilgili şiirler

bağımsızlık sembolleri

egemenliğin sembolleri

bağımsızlık sembollerimiz

ulusal egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz