+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Hikayeler Kategorilerinden Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi






    Uzun İnce Bir Yoldayım Aşık Veysel Hikayesi

    UZUN İNCE BİR YOLDAYIM TÜRKÜSÜ


    Uzun ince bir yoldayım
    Gidiyorum gündüz gece
    Bilmiyorum ne haldeyim
    Gidiyorum gündüz gece

    Dünyaya geldiğim anda
    Yürüdüm aynı zamanda
    İki kapılı bir handa
    Gidiyorum gündüz gece

    Uykuda dahi yürüyom
    Kalmaya sebep arıyom
    Gidenleri hep görüyom
    Gidiyorum gündüz gece

    Kırk dokuz yıl bu yollarda
    Ovada dağda çöllerde
    Düşmüşem gurbet ellerde
    Gidiyorum gündüz gece

    Düşünülürse derince
    Irak görünür görünce
    Yol bir dakka miktarınca
    Gidiyorum gündüz gece

    Şaşar Veysel işbu hale
    Gah ağlayan gahi güle
    Yetişmek için menzile
    Gidiyorum gündüz gece

    Anadolunun bir köyünde sakin bir akşam karı koca uyumak için yatağa girerler..Kadının gözüne bir türlü uyku girmez, çünkü o gece özeldir.. O gece kocasını terkedecektir..Hem de sevgilisi ile köyden kaçarak...

    Kocasının uyumasından bayağı bir zaman sonra pencerede beklediği taşın sesini duyar kadın.. Ayakkabılarını giyip, önceden hazırladığı eşyalarını alıp bahçede bekleyen sevgilisinin yanına gider ve koşarak oradan kaçarlar.. Koşarlarker kadının ayağını bişey rahatsız eder, ayakkabısının içinde bişey vardır ama kadın mecburdur koşmaya ayağını rahatsız eden şey için durma lüksü yoktur..Anadoludur burası.. Töredir, cinayettir geride bıraktıkları..Belli bir mesafe uzaklaştıktan sonra nefeslenmek için dururlar.

    Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : "Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor, çıkartıp bakar.. O da ne? Ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek, "Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti.."
    O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koymuştur.

    Bu hareketi yapan kişi ne üniversite mezunudur ne de yüksek lisans yapmıştır.Hatta hayatında tek bir kitap bile okumamış, okuyamamıştır.
    O güzel insanı, O onurlu davranışı sergileyen, O terk edilen adamı

    HEPİNİZ TANIYORSUNUZ..

    Şimdi sorarım size;

    Bu memlekete töre cinayetleri, kadına karşı uygulanan şiddet mi yakışır yoksa,
    Aşık Veysel gibi hayatında hiç kitap okumasa, okuyamasa bile kitap gibi hayat yaşayan adamlar mı yakışır?







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi






    bidaha türkiyeye aşık veysel gibi adam mı gelir







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    bu site mükemmel performansımı bunun sayesinde yaptım -sevgi-







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    çok güzelde bi4 gıta biraz şaçmaydı o yüzdemn hiç sevmedim aşık veyselmisin neysin yarabbi

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    çok güzel olmuş çok teşekkürler. bir daha dünyaya aşık veysel gibi adam gelmezzzzzzzzzzz...

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    Belki şu dünyada aşık veysel gibi adamlar olmayabilir ama olucaklarda vardır elbette ama hikaye gerçekten mükemmel:-) :-)

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    Çok iyi bir site herkesi beklriz

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    Dunyada aşık Veysel gibi insan ne gelmiş ne de gelir

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    Çok güzel bir site ödevi burdan yaptım

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

    ben de odevi burdan yaptımcok iyi abi ya

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

aşık veysel türküleri ve hikayeleri

aşık veysel türkülerinin hikayeleri

bir türkünün hikayesi

aşık veyselin türkülerinin hikayeleri

aşık veysel türkü hikayeleri

aşık veysel kara toprak türküsünün hikayesi