+ Yorum Gönder
Eğitim - Sayısal Bölge Kategorilerinden Sürüngenlerin Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kelebek
    Bayan Üye



    Sürüngenlerin Özellikleri






    Sürüngenlerin Genel Olarak Özellikleri Nelerdir


    Genel Özellikleri:

    *Vücutları keratinden yapılmış pullarla örtülüdür.

    *Akciğerleriyle solunum yaparlar.

    *Soğuk kanlı canlılardır.

    *Kalpleri üç gözlü olup karıncık yarım perdeyle ikiye ayrılır. Timsahlarda ise kalp dört gözlü olup tam perdeyle ikiye ayrılmıştır.

    *Yumurtaları vücut içinde döllenir.

    *Örnekler:Kaplumbağa, Yılan, Kertenkele, Timsah, Dinozorlar

    Sürüngenlerin Özellikleri : Pullarla kaplıdır.Vücut sıcaklığı, kuşlarla memelilerin tersine değişkendir. Sürüngenlerin özelliklerinden biriside büyük çoğunlukla etle beslenmeleridir. Sürüngenler omurgalı sürüngenler ve omurgasız sürüngenler olarakta sınıflandırılır. Omurgalı sürüngenler ve omurgasız sürüngenleri hep beraber inceleyeceğiz.







  2. Seher
    Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri






    Sürüngenlere örnekler kertenkele,yılan ve timsahlar verilebilir.Hepsi soğuk kanlı hayvanlardır ve insanların korkularına neden olurlar.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    bence daha da uzun olabililirdi







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    Saçma olmuş daha güzel olmalıydı

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    Çok sağol gerçekten yeterli ve güzel bir yazı olmuş...

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    Örnek olarak; Timsah, yılan, kertenkele, kaplumbağa verilebilir

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    Sürüngenlere en iyi örnek Timsahlar dır

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    Teşekkürler

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sürüngenlerin Özellikleri

    çok güzel bir yazı idi ödevimi bununla bitirdim...

+ Yorum Gönder

sürüngenlerin özellikleri

sürüngenler özelliklerisürüngenlerin genel özelliklerisurungenlerin ozelliklerisürüngenlerin özellikleri nelerdirsürüngenler ve özellikleri