+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Yasemin
    Bayan Üye



    Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir






    Sanat Nedir Kısaca
    Sanatın Dalları Hakkında Bilgi


    Sanat en basit ifadesiyle yaratıcılığın ya da hayal gücünün ifadesidir.
    Sanatçı ise, herkesin duyduğunu, gördüğünü, hissettiğini, düşündüğünü; farklı şekilde duyan, gören, hisseden, düşünen, yorumlayandır. Sanatçı duyulmayanı duyan, görülmeyeni görendir.

    SANATIN TÜRLERİ:

    1- Pratik sanatlar(zanaat):
    İnsanların gereksinimlerini karşılamak için yaptığı el becerisi isteyen işlerdir. Mutlaka eğitim gereklidir. Eğitimin de uygulamalı olması yani yapılarak, bir usta çırak ilişkisi içerisinde öğrenilmesi gereklidir. Ama eğitimin yanında kişinin işe yatkın olması el becerisi şarttır. Buna örnek olarak, marangoz, berber, terzi, aşçı vb. verebiliriz.
    Herkes dolap yapabilir, ama bir marangoz gibi yapamaz.
    Herkes dikiş dikebilir ama bir terzi gibi dikemez.

    2- Güzel sanatlar(sanat):
    Duygu ve düşüncelerin güzel bir şekilde görsel, işitsel ve drama yoluyla başkalarına anlatma işidir. Göze güzel görünümler sergilemek, kulağa hoş sesler duyurmak ve ruhta heyecan yaratmak güzel sanatların amacıdır.
    Eğitim gerekir ve işe yatkın olmakta şarttır. Ama bu ikisi yeterli değildir. Birde kişinin doğuştan gelen özelliğinin yeteneğinin olması gerekir. Herkes çalışırsa çok iyi resim çizebilir ama herkes bir ressam gibi resim çizemez. Herkes bir şeyler yazabilir ama herkes tarafından okunan değer verilen şeyler yazabilmek, bugün yazdığı bir kitabın yıllar sonra okunabilmesi ise ayrı bir olaydır.. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Buda şunu gösteriyor ki;
    Herkes bir meslek sahibi olabilir, yada yeteneği ve el becerisi olan herkes zanaatkar olabilir.
    Ama herkes sanatçı olamaz.

    Güzel Sanatlar genel olarak 3 Ana Bölüme Ayrılır;

    1- GÖRSEL SANATLAR: Resim, heykel, mimarlık..vs
    2- İŞİTSEL SANATLAR: Müzik ve edebiyat sanatları
    3- DRAMATİK SANATLAR: Tiyatro, dans, bale, sinema, kukla, opera vs.

    GÜZEL SANATLARIN TOPLUMDAKİ YERİ VE ÖNEMİ:
    Her insanın güzellik duygusuna ve güzele karşı bir ilgisi vardır. Giysilerimiz biçim ve renk uyumuna dikkat ederiz. Ev eşyalarımızı yerleştirirken güzel görünmesine özen gösteririz. Düzgün görünümlü çiçeklerle süslenmiş bir masada yemek yemek iştahımızı açar. Güzel bir müzik eşliğinde iş yapmak verimi arttırır. Örnekleri çoğaltmak mümkündür.
    Görme ve işitme duyguları gelişmiş olan kimseler hassastır. Çevresindeki çirkin görüntülerden ve çirkin seslerden herkesden daha çok rahatsız olur.








  2. Seher
    Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir






    Sanat görsellikle yaratıcılığı bir araya getirerek bir eser yaratmaktadır. Sanatın bir çok dalı vardır. Bunlardan bazıları resim, müzik heykel, edebiyat ve dalları mimari eserlerdir







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    çok güzel çok işime yaradı







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    çok güzel bir site kutluyorum

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    teşekkürler

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    Evet güzelmiş gerçekten ise yariyo

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    çok güzel bir site bilgiler için thanks

  8. Kayıtsız Üye

    Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    Sanat insanın hayal gucunu yansitmasi

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    Çok teşekkürler.çok yardımcı oldu.Bu siteyi hemerkez tavsiye ederim.Hemde biraz bilgini tazeledi.

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sanat Nedir Sanat Dalları Nelerdir

    çok iyi çok güzel bir site olmuş yapana teşekkürler

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu

sanat dalları nelerdir

sanat nedir sanat dalları nelerdir

sanat dalları

sanatın dalları nelerdirsanat dalları nelerdir kısacasanat dalları nedir