+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler Makalesini Okumaktasınız.
  1. Bengisu
    Bayan Üye



    Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler






    - Türk Milli Kültürü Nedir
    - Türk Milli Kültürünü Nasıl koruruz?

    Öncelikle Türk Milli Kültürü denilince neleri anlıyoruz,kısaca bundan söz edelim.Türk Milli Kültürü Türklerin tarihi süreç içerindeki toplumsal yapılarını,dini edebi,kültür,dil,sanatlarını, düşünce ve ahlak özelliklerini içerisine alan geniş bir konudur.

    Biliyoruzki Milli Kültürümüz bizim eskiden kalan adetlerimizdir ve geleneklerimizdir ve onu daima yaşatmalıyız. Milli Kültürümüzü oluşturan geleneklerden örf ve adetlerimizden bazıları şunlardır:yemeklerimiz,giysilerimiz,oyunlarımız,tü rkülerimiz ve en önemlisi ise Türk dilidir.

    Bana göre,dilini kaybetmiş bir millet milli benliğini,değerini,üzünü, daha doğrusu herşeyini kaybetmiştir.Dil düşünmenin amacıdır. Düşünmeyen insanların fikir yürütme gibi şansları yoktur.Dil ile düşünce arasındaki sıkılık milli hissin oluşmasında etkilidir. Millli bir his, ancak o milletin dili ile oluşturabilir. Her millet, ancak kendine özgü bir dil ile milli hislerini kuvvetlendirip yayabilir.

    Bu gerçeği gören büyük önder Atatürk Türk dilince son derece önem vermiş, bir çok yabancı kelimenin Türkçe Karşılığını aramış Türkçe diline hak ettiği değeri göstermiş.Milli Kültürürümüzün oluşmasındaki en önemli unsurlardan biride tarihtir. Tarihimizi iyi araştırıp öğrenmeliyiz.

    Milli Kültürümüzün geliştirilmesi canlı tutulması,topluma ve bizden sonra gelecek nesillere aktarılması için iyi bir eğitim programına ihtiyaç vardır. Bunun için okullarda Milli Kültürümüzün korunması ve geliştirilmesi için iyi bir eğitim verilmelidir.

    Sonuç olarak Milli Kimliğimizi ve Milli Kültürümüzü oluşturan tarihimizi dilimizi,ebediyatımızı,el sanatlarımızı geleneklerimiziörf ve adetlerimizi iyi öğrenip bunları hayatımızda uyguluyarak bizden sonraki nesillere sağlıklı bir biçimde aktarabilmeliyiz.Böylece Milli Kültürümüzü korumuş oluruz.







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler






    çok saol çok yararlı oldu t.ederim







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    Size cok tesekkur ederim.







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    Cok tesekkur ederim cok yardimci oldu♡

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    gercekten cokkk tsekkur ederim sayenizde ogretmenim 96 puan verdi.......;]]]]

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    çok hoş ve sade bir yazı olmuş teşekkürlerimi sunmaktayım ve sizi tebrik etmekte bulunmaktan şeref duyarım

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    Çok saol hepsini elimle yazdım ama çok işime yaradı

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    Benim de türkçe ödevimi yardimci oldunuz teşekkür ederim

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    Çok güzel bir anlatı...teşekkürler

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevler

    offff ya bu çok uzun ama emeğine sağlık

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

milli kültürümüzün korunması ve yaygınlaştırılması konusunda bize düşen görevler

milli kültürümüzü yaygınlaştırmamız için bize düşen görevlermilli kültürümüzü yaygınlaştırmak için bize düşen görevlermilli kültürümüzün yaygınlaştırılması konusunda bize düşen görevlermilli kültürümüzün korunması ve yaygınlaştırılması konusunda bize düşen görevler nelerdirmilli kültürümüzü nasıl koruyabiliriz