+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kezban
    Bayan Üye



    İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir






    İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Kimler İmzaladı

    İnsan hakları mücadelesi, yüzyıllar boyu sürmüş olsa da bu hakların uluslar arası alanda kabul görmesi oldukça yenidir. II.Dünya Savaşı'ndan sonra insan hakları, ülkelerin kendi iç sorunları olmaktan çıkarılmıştır. 1945 yılında, Birleşmiş Milletler Antlaşması imzalanmıştır. Devletler, insanlığa ve insan haklarına karşı yapılan saldırları uluslar arası düzeyde önleme çabasına girmişlerdir. Buna bağlı olarak 10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (İHEB) imzalanmıştır.

    Bu bildirgede;


    *Yaşama Hakkı,
    *Kişi Güvenliği,
    *İşkence ve kölelik yasağı,
    *Haksız tutuklamaların önlenmesi,
    *Herkesin ülkesindeki yönetime katılması,
    *Yasalar önünde eşitlik,
    *Konut dokunulmazlığı,
    *Özel yaşamın gizliliği,
    *Din ve vicdan özgürlüğü gibi konular yer almıştır. Bu hakların tamamından tüm ülkelerde yaşayan insanların yararlanması ilkesi benimsenmiştir. Kişilerin insanca yaşaması için, ekonomik ve sosyal baskılardan kurtulmaları gerektiği vurgulanmıştır.

    İHEB, fazlaca bağlayıcılığı olmayan bir bildirgeydi. Yıllar sonra "Kişisel ve Siyasal Haklara İlişkin Uluslar Arası Sözleşme" ile "Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslar Arası Sözleşme" de uluslarca imzalandı. 1976 yılında 35 ülkenin imzalamasıyla İHEB, hem bağlayıcı hem de yükümlülük getiren bir içerik kazanmış oldu. Türkiye de 10 Mart 1954'te sözleşmeyi imzalayarak bu yükümlülüğü üstlenmiştir.

    Günümüzde, insan haklarıyla ilgili çalışmalar daha da hızlanmıştır. Çünkü, demokratik yönetimlerin temelinde insan haklarının korunması vardır. Gelişen bilim ve teknoloji yeni insan haklarını ortaya çıkarmıştır. Bunlar:Çevre hakkı, barış hakkı, gelişme ve ilerleme hakkı, insanlığın ortak mirasını koruma hakkı gibi haklardır.







  2. Seher
    Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir






    İnsan hakları beyannamesi İnsanların yaşam hakkının olması, özgür olması. kanunlar önünde eşit olması, kişisel özelinin olması, İnsan haklarının kısıtlanamaz olmasıdır. Bu hakların herkese eşit verilmesidir.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    sağol her kimsen ama çok kısa be hüüülllloooğğğ







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    güvenilir ve bilgilendirici bir kaynak

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    Çok teşekkürler. Ödevime çok yardım ettiniz

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    cok tesekkurler işime yaradı

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    Teşekkürler kısa açıklanan için

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    Tsk.kisa ve öz olmus.

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    Çooooooook güzel 😃☺Nasıl Yapılır yazarsanız iyi olur..........

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Nedir

    cok ama cok tessekkurlwr

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

insan hakları evrensel beyannamesi nedir

insan hakları beyannamesi nedir

insan hakları evrensel bildirgesi nedir

evrensel insan hakları beyannamesi nedirinsan hakları evrensel beyannamesi hakkında bilgiinsan hakları bildirgesi nedir