+ Yorum Gönder
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Destanlar Kaça Ayrılır ? Makalesini Okumaktasınız.
  1. Aylin
    Bayan Üye



    Destanlar Kaça Ayrılır ?






    Detanların Kısaca Özellikleri Nelerdir
    Destanlar Kaça Ayrılır Ve Anlamları


    Destan Nedir? Destan ilk çağlarda ortaya çıkmış sözlü edebiyat eserleridir.Doğma,yayılma ve yazıya geçme safhası vardır.

    Detanlar Kaça Ayrılır?

    Destanlar İkiye Ayrılır

    1-Tabii (Doğal) Destanlar:
    Toplumun ortak malı olan ve birtakım olaylar sonucu kendiliğinden oluşan destanlardır.
    2-Yapay Destanlar:
    Bir şairin, toplumu etkileyen herhangi bir olayı tabiî destanlara benzeterek söylemesi sonucu oluşan destanlardır



    Destanların Kısaca Özellikleri Nelerdir

    • Anonimdirler.
    • Genellikle manzumdurlar. Az olmakla beraber nazım-nesir karışık olan destanlar da vardır. Bazıları, manzum şekilleri unutularak günümüze nesir hâlinde ulaşmıştır.
    • Olağan ve olağanüstü olaylar iç içedir.
    • Destan kahramanları olağanüstü özelliklere sahiptir.
    • Destanlar, tarihî ve sosyal olaylardan doğarlar. Bu eserlerde genellikle, yiğitlik, aşk, dostluk, ölüm ve yurt sevgisi gibi temalar işlenir. Bir edebiyat türü olan destan, zamanla asıl anlamını yitirmiş, âşık edebiyatında savaşları, ünlü kişileri, gülünç olayları anlatan eserlere de destan denilmiştir.








  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?






    saqolun çok yardımcı oldu







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    ödevimde çok işe yaradı







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    çok güzeldi sağolun

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    Gerçekten çok teşekkürler

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    Çok işe yaradı sağolun

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    çok güzel bu site çağan gördünmü yorumumu

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    Destan Nedir? Destan ilk çağlarda ortaya çıkmış sözlü edebiyat eserleridir.Doğma,yayılma ve yazıya geçme safhası vardır.

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    Yarın sınavım var ve cok ise yaricak😂

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Destanlar Kaça Ayrılır ?

    Çok tskr ederim

+ Yorum Gönder

destanlar kaça ayrılır

destan kaça ayrılır

destan nedir kaça ayrılırDESTANLAR KAÇA AYRILIRdestanlar ikiye ayrılırdestan nedir ve kaça ayrılır