+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Kısa Öykü Örnekleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Kelebek
    Bayan Üye



    Kısa Öykü Örnekleri






    Öykü Hikaye Örnekleri

    Kısa Öyküler - Öykü Örnekleri

    BALON

    Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi
    takip ederken, şaşkınlığını gizleyemiyordu.
    Onu hayrete düşüren şey,
    "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların
    adamı nasıl havaya kaldırmadığı idi.
    Baloncu dinlenmek için durakladığında o da duruyor
    ve sonra yine takibe koyuluyordu. Bir ara adamın
    kendisine baktığını farkederek ona doğru yaklaştı
    ve bütün cesaretini toplayarak:
    -Baloncu amca, dedi. Biliyor musun benim hiç balonum olmadı.
    Adam çocuğu söyle bir süzdükten sonra:
    -Paran var mı? diye sordu. sen onu söyle.
    -Bayramda vardı, diye atıldı çocuk, önümüzdeki bayram yine olacak.
    -Öyleyse bayramda gel, dedi adam. Acelem yok, ben beklerim.
    Çocuk sessizce geri döndü. O ana kadar balonlardan
    ayırmadığı gözleri dolu dolu olmuş, yürümeye bile mecali
    kalmamıştı. Bir kaç adım attıktan sonra elinde olmadan
    tekrar onlara baktığında, gördüklerine inanamadı.
    Balonlar, her nasılsa adamın elinden kurtulmuş ve
    yol kenarındaki büyük bir akasya ağacının dallarına takılmıştı.
    Çocuk, olup bitenleri büyük bir merakla takip ederken,
    baloncu ona doğru dönerek:
    -Küçük, diye seslendi. Balonları ağaçtan kurtarırsan
    birini sana veririm. Yapılan teklif,
    yavrucağın aklını başından almıştı.
    Koşarak ağacın altına doğru yöneldi ve ayakkabılarını
    aceleyle fırlatıp tırmanmaya başladı.
    Hedefine adım-adım yaklaşırken duyduğu heyecan,
    bacaklarını kanatan akasya dikenlerinin acısını
    hissettirmiyordu. Sincap çevikliğiyle balonlara
    ulaştığında bir müddet onları seyretti ve
    dallara dolanan ipi çözerek baloncuya sarkıttı.
    Ancak balonlardan birisi iyice sıkıştığından
    diğerlerinden ayrılmış ve ağaçta kalmıştı.
    Çocuk onu kurtarmaya kalkışsa,
    dikenlerden patlayacağını çok iyi biliyordu.
    İster istemez balonu yerinde bırakıp
    aşağıya indi ve adam dönerek:
    -Birini bana verecektiniz, dedi. Hangisi o?
    Adam elini tersiyle burnunu sildikten sonra:
    -Seninki ağaçta kaldı evlat, dedi. İstersen çık al.
    Çocuk bu sefer ayakta bile duramadı.
    Kaldırım kenarına oturup baloncunun
    uzaklaşmasını bekledikten sonra,
    dallar arasında parlayan balona uzun uzun bakarak:

    "Olsun", diye mırıldandı. "Olsun." Ağacın üzerinde
    kalsa da, bir balonum var ya artık..







  2. Kelebek
    Bayan Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri






    BEBEK



    Genç kadın, bebeğin güzelliği karşısında
    büyülenmiş gibiydi. Kıvırcık sarı saçları, iri mavi gözleri,
    kalkık bir burun ve küçük kırmızı dudaklarıyla
    bir kartpostalı andıran bebek, kadının şimdiye kadar
    gördüğü en cana yakın kız çocuğuydu.
    Onun ipek yanaklarını daya doya öpmek ve
    cennet kokusunu içine çekmek için eğildiğinde :
    "Dokunma bana ..." diye bir ses duydu.
    "Beni okşamaya hakkın yok senin..."
    Kadın korkuyla irkilip etrafına bakındı.
    Bebekle kendisinden başka içerde kimse yoktu.
    Aynı sesi tekrar duyduğunda bebeğe döndü.
    Aman Allahım!.. Yeni doğmuş gibi görünmesine rağmen
    konuşan oydu. "Bana yaklaşmanı istemiyorum"
    diye devam etti. "Hemen uzaklaş benden..."
    Kadın, biraz olsun kendini toplayarak :
    "Çocuklarımız hep erkek oluyor" dedi.
    "Onlar da güzel ama kız çocukları başka.
    Bu yüzden seni öpmek istedim."
    "Beni öpemezsin" diye ağlamaya başladı bebek.
    "Benim de seni öpemeyeceğim gibi..."
    "Neden ?" diye sordu kadın."Neden öpemezsin ki ?"
    Bebek, hıçkırıklara boğulurken :
    "Bunun sebebini bilmen gerekir" dedi.
    "Düşünürsen mutlaka bulacaksın..." Kadın, neler olup
    bittiğini hatırlamak üzereyken kendine geldi.
    Özel bir hastanenin en lüks odasında yatıyor
    ve narkozun tesirinden midesi bulanıyordu.
    Aile dostları olan tanınmış doktor,
    odayı dolduran çiçeklerden bir tanesini
    vazodan çıkartıp kadına uzatırken :
    "Geçmiş olsun hanımefendi" dedi.
    "Başarılı bir kürtajdı doğrusu.
    Ha..! Sahi, "kız"mış aldırdığınız bebek."

    Cüneyt Suavi







  3. Kelebek
    Bayan Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    BİR MASAL GİBİ
    Dondurucu soğukta bir an önce evime varabilmek için
    hızla yürürken, ayağımın ucunda bir cüzdan gördüm..
    Hemen aldım. Sahibini gösteren bir kimlik vardır diye
    acele acele açtım.. İçinde üç dolar ve sararıp kat yerleri
    yıpranmış eski bir zarftan başka birşey yoktu...
    Sol üst köşede yalnızca gönderenin adresi, alıcı adresi
    yerinde bir posta kutusu numarası vardı. Bir ipucu
    bulabilmek belki biraz da merakımı giderebilmek için
    zarfı açtım ve içindeki mektubu okumaya başladım.
    Mektup, sol yanı çiçek resmiyle süslenmiş bir kağıda,
    özenli bir el yazısıyla yazılmıştı ve "Sevgili Michael"
    diye başlıyordu.. Ve "Annesi yasakladığı için
    onu bir daha göremeyeceğini" anlatarak
    devam ediyor.. "Ama sakın unutma, seni daima
    seveceğim" diye bitiyor.. İmza.. Hannah!..
    Elimde yalnızca, mektubu yazan kişiyle, mektubun
    yazıldığı kişinin birinci adları vardı. Eve gider gitmez
    hemen telefon idaresini aradım.Görevli kisi, kendisine
    bildirdiğim adreste yaşayanların telefon numarasını
    vermesinin yasalara aykırı olduğunu söyledi. Fakat
    ısrarım karşısında: "Belki, size yardımcı olabilirim" dedi.
    "Bu adreste bulunan numaraya telefon ederim ve onlar
    Kabul ederlerse, sizi görüştürebilirim lütfen bekleyin.."
    dedi. İki üç dakika sonra görevlinin sesi geldi..
    "Bağlıyorum efendim." Telefonda, karşıdaki hanıma
    "Hannah diye birini tanıyıp, tanımadığını" sordum.

    "Bu evi, 30 yıl evvel, Hannah diye kızları olan bir aileden
    aldık" dedi. "Peki yeni adreslerini biliyor musunuz?.."
    "Hannah annesini bir huzurevine yatıracaktı. Oradan takip
    ederseniz, belki adres bulursunuz.." deyip bana huzurevinin
    adını verdi.. Hemen aradım.. Yaşlı anne yıllar önce ölmüş..
    Ama kızına ait eski bir telefon numarası var. Belki ordan
    bilirlermiş.. "Bunların hepsi aptalca aslında" dedim
    kendi kendime.. İçinde sadece 3 dolar ve 60 yıl önce
    yazılmış bir mektup bulunan cüzdanın sahibini aramak
    için bunca zahmete ne gerek var ki.. Aradım numarayı..

    Bir kadın "Şimdi Hannah'nın kendisi bir huzurevinde"
    dedi ve numarayı verdi. Hemen orayı çevirdim.. Ses;
    "Evet, Hannah burda yaşıyor" dedi.. Saat ona geliyordu
    ama hemen yola çıktım, Hannah'yı görmek için..
    Devasa bir binanın üçüncü katında şirin bir oda.. Gümüş
    saçlı, sıcak tebessümlü bir yaşlı kadın.. Gözlerinin içi ışıl
    ışıl ama.. Anlattım olanları.. Cüzdanı ve mektubu gösterip..
    Derin bir iç çekti mektuba bakarken ve "Genç adam" dedi,
    "Bu mektup, Michael ile son kontağımdı.. Onu öyle
    seviyorum ki.. Sean Connery gibi yakışıklıydı.. Hani şu
    meşhur aktör.. Ama ben 16 yaşındaydım.. Çok küçüğüm
    diye annem kesinlikle izin vermedi.." Derin bir nefes daha..
    "Michael Goldstein harika bir insandı. Eğer bulabilirseniz
    ona söyleyin lütfen.. Onu hep düşündüm.. Hep.." Bir ufak
    sessizlik.. Bir derin nefes daha.. "Ve onu hep sevdim.."
    İki damla yaş damladı elindeki mektuba, ıslanan gözlerden..
    "Ve hiç evlenmedim.. Michael gibi birisini bulamadım ki.."
    Hannah'ya teşekkür edip odadan çıktım.

    Binadan çıkarken danışmada beni karşılayan kız
    "Hannah Hanım yardımcı olabildi mi size" dedi.." Hiç
    değilse bunun sahibinin soyadını öğrendim" dedim..
    Cüzdanı elimde sallayarak.. O sırada yanımda dikilip duran
    hademe bağırdı.. "Hey baksana.. Bu Bay Michael'ın
    cüzdanı.. Üzerindeki bu kırmızı şeritten onu nerde
    görsem tanırım.. Cüzdanını hep kaybederdi zaten..
    Üç kere ben buldum, koridorlarda..

    "Michael sekizinci katta yaşıyordu.. Ok gibi fırladım
    tekrar asansöre. Michael yatmamıştı. Okuma odasında
    kitap okuyordu. Hemşire beni ve elimdeki cüzdanı gösterdi.
    Michael elini arka cebine attı, hızla.. Sonra sevinçle "Evet
    bu benim cüzdanım" dedi. "Öğleden sonraki yürüyüş
    sırasında kaybetmiş olmalıyım. Size teşekkür borçluyum."
    "Hiçbirşey borçlu değilsiniz" dedim. "Ama özür dilerim.
    İpucu bulmak için açtım ve içindeki mektubu okudum."
    "Mektubu mu okudun?" "Sadece okumakla kalmadım.
    Hannah'yı da buldum.." "Buldun mu? Nerde? İyi mi?
    Hala eskisi gibi güzel mi. Söyle, lütfen söyle.."
    "Çok iyi.. Hem de harika" dedim, yavaşça.. "Bana onun
    telefon numarasını ver. Yarın onu hemen arayacağım."
    Elime sımsıkı sarıldı.. "O benim tek aşkımdı.. Onu
    öyle sevdim ki, asla evlenmedim.. Çünkü bu mektup
    geldiğinde hayatım, anlamsal olarak bitmişti."
    "Bay Goldstein" dedim.. "Gelin benimle.."

    Asansörle üçüncü kata indik.. Odanın kapısı açıktı.
    Hannah sırtı kapıya dönük televizyon izliyordu..
    Hemşire ona yaklaştı, omzuna dokundu.. "Hannah"
    dedi.. "Bu bay'ı tanıyor musun?" Gözlüklerini
    ayarladı bir an baktı, tek kelime etmeden..
    "Michael" dedi, Michael, kapıda, kısık sesle..
    "Hannah.. Ben Michael.. Beni tanıdın mı?.."
    "Michael" diye yutkundu Hannah. "İnanmıyorum..
    Bu sensin. Benim Michael'ım." Michael
    Hannah'ya doğru yürüdü yavaşça. Sarıldılar.
    Hemşire yanıma geldiğinde onun da gözleri yaşlıydı..
    "Gördün mü, bak?" dedim "Yaşamda, yaşanması
    gereken herşey, er ya da geç, birgün kesinlikle yaşanacaktır."
    ***
    Üç hafta sonra beni huzurevinden aradılar.
    Pazar günü bir nikah vardı.. Gelebilir miydim?

    Harika bir nikah töreni idi. Hannah ve Michael
    beni nikah şahidi yaptılar üstelik. Hannah açık
    bej elbisesi içinde çok güzeldi.. Michael de
    lacivert takımı içinde hala çok yakışıklı..
    Bir nikah tanığı olarak söylüyorum bu gözlemlerimi…
    Aşklarını onsekiz yaşın heyecanı ve duygusuyla yaşayan
    76 yaşındaki gelin ile 79 yaşındaki damadın nikahında
    keşke siz de bulunsaydınız… Altmış yıl önce bittiği
    sanılan bir aşk öyküsünün, altmış yıl sonra, kaldığı
    yerden nasıl filizlendiğine siz de tanık olacaktınız.
    Çeviren: Nuray Bartoschek








  4. Kelebek
    Bayan Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    BABAMI İSTİYORUM

    Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki
    çocuğunu kapının önünde beklerken buldu.
    Çocuk babasına, "Baba bir saatte ne kadar para
    kazanıyorsun" diye sordu... Zaten yorgun gelen
    adam, "Bu senin işin değil" diye cevap verdi.
    Bunun üzerine çocuk "Babacım lütfen, bilmek
    istiyorum" diye üsteledi. Adam "İllâ da bilmek
    istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi. Bunun
    üzerine çocuk "Peki bana 10 milyon borç
    verir misin" diye sordu. Adam iyice sinirlenip,
    "Benim senin saçma oyuncaklarına veya
    benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi,
    derhal odana git ve kapını kapat" dedi.
    Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı.
    Adam sinirli sinirli "Bu çocuk nasıl böyle şeylere
    cesaret eder." diye düşündü. Aradan bir saat
    geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve
    çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını
    düşündü, "Belki de gerçekten lazımdı"...
    Yukarı çocuğunun odasına çıktı ve kapıyı açtı...
    Yatağında olan çocuğa, "Uyuyor musun" diye
    sordu. Çocuk "Hayır" diye cevap verdi...
    "Al bakalım, istediğin 10 milyon. Sana
    az önce sert davrandığım için üzgünüm.
    Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim" dedi...
    Çocuk sevinçle haykırdı, "Teşekkürler
    babacığım"... Hemen yastığının altından
    diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın
    suratına baktı ve yavaşça paraları saydı.
    Bunu gören adam iyice sinirlenerek, "Paran
    olduğu halde neden benden para istiyorsun?...
    Benim, senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak
    vaktim yok" diye kızdı... Çocuk "Param vardı
    ama yeterince yoktu " dedi ve yüzünde
    mahcup bir gülücükle paraları
    babasına uzattı; "İşte 20 milyon...
    Şimdi bir saatini alabilir miyim babacım?..."

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örne

    çok güzel hikayeler

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    cokkkk gğzel ve anlamlı

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    KISA dedik bu kadar çıktı

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    Çok teşekkürler hikayeler çok güzeldi :-)

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    Çok güzel hikayeler en güzeli babamı istiyorum du

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Kısa Öykü Örnekleri

    Çok güzeldi bulan hikayesini begendim

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 1234 SonuncuSonuncu

öykü örnekleri

kısa hikaye örnekleri

kısa öykü örnekleriöykü örnekleri kısaöykü örneğihikaye örneği kısa