+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123456 SonuncuSonuncu
Eğitim - Sözel Bölge Kategorilerinden Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Makalesini Okumaktasınız.
  1. Bengisu
    Bayan Üye



    Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon






    Tüketici Hakları İle İlgili Yazı Örneği


    Tüketici hakları evrenseldir, tüketici sorunları da evrenseldir. Çok eski tarihlerden bu yana, çeşitli hukuk sistemlerinde (örneğin, Roma hukukunda) tüketiciyi korumaya yönelik hükümler yer almıştır. Ancak tüketici hakları tarihi, uzun ve zorlu mücadeleler ile doludur.

    Türkiye’de tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemelerin geçmişi, Osmanlı dönemine dek uzanır. İhtisap adı verilen ve üretici, dağıtıcı ile tüketici arasındaki güç dengesini sağlamaya yönelik üçlü sistem, şehir temizliği gibi işlerin yanı sıra, esnafın malları eksik tartmaması, yiyecek maddelerine hile katılmaması gibi konularda da fonksiyonel olmuştur. Ahilik sistemi de uzun süre kontrol işlevi görmüştür.

    Bugün tüketicinin korunması ile ilgili mevzuatın başında 1982 Anayasası gelir. Anayasamızın 172. maddesinde, “Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirleri alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder.” hükmü yer alır. Bunun dışında tüketici; yasalar, yönetmelikler, tebliğler ve mahkeme kararları ile de korunur.







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon






    çok yardımcı oldu tşkrr ederim







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    çook güzelmiş tşk yazan kişi







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    evrensel olarak İnsan Hakları Penceresinden bir göz atmanın faydalı olacağına inanıyorum. örneğin(roma hukukında)tüketiciyi korumaya yönelik hükümler yöne alınacaktır

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    çok güzeldi çok yardımcı oldu salun

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    bana yarımcı oldunuz teşekkür ederim

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    cok yardimci oldu tesekkurler

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    çok güzel bir yazı çok güzel yararlandım

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    çok teşekkür ederim

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon

    ankara başkentimiz olmakla birlikte çok güvenli ve görkemli bir yerdir. Bu şehirde bir çok tüketiciyi koruma hakem heyetleri vardır. Bu dernekler tüketicinin şikayeti ile başlayıp günümüze kadar gelmiştir. Bu tüketiciyi koruma hakem heyetleri tüketiciyi ,mallarını ve ürünlerini korumalarını sağlar.

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123456 SonuncuSonuncu

tüketici hakları ile ilgili kompozisyon

tüketici haklarının korunması ile ilgili kompozisyonlar

tüketici haklarının korunması ile ilgili kompozisyon

tüketici haklarının korunması hakkında kompozisyontüketici hakları ile ilgili kompozisyon kısatüketici haklarının korunması ile ilgili kısa kompozisyon