+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Eğitim - Tarih Kategorilerinden Osman Bey Kimdir Kısaca Makalesini Okumaktasınız.
  1. Eflatun
    Bayan Üye



    Osman Bey Kimdir Kısaca






    Osman Bey Hakkında Bilgi


    Osman Bey kimdir
    Osman Gaziyle ilgili Bilgi
    osman bey.jpg
    Osman Bey,Batı Anadolu’da Söğüt Ovası ile Domaniç Yaylasında yaşayan Kayı Aşiretinin Beyi Ertuğrul'un oğlu olan Osman Gazi,1258 yılında Söğüt’te doğmuştur. 1281 yılında 23 yaşında iken Kayı Boyu'ndan Ömer Bey'in kızı Mal Hatun ile evlendi. Bu evlilikten daha sonra Osmanlı Devleti'nin başına geçecek olan Orhan Gazi doğdu. Osmanlı Devleti'nin kurucusu ve ilk padişahıdır. Osmanlı Türkleri'nin lideri, Osmanlı İmparatorluğunun ve imparatorluğuna hükmeden hanedanlığın kurucusudur. Altı yüzyıl boyunca dünyanın hakim güçlerinden biri olacak olan imparatorluk, onun ismine dayandırılarak adlandırılmıştır.

    1299 yılında Anadolu Selçuklu Devletinin uçbeyi olmaktan çıkıp bağımsızlığını ilan etmiştir. Moğol istilalarından kaçan Müslümanların, beyliğine sığınması ile siyasi ve askeri gücü artmıştır. Çöküş döneminde olan Antik Roma İmparatorluğunun doğu kolunun yerini zamanla Osmanlı İmparatorluğu almıştır.

    Osman Beyin yaptığı Yenilikler

    İlk Osmanlı Parası 1324'de Osman Gazi tarafından bastırıldı. Bu para bakırdan oluşuyordu. Adı sikke idi.

    Osman Beyin Ailesi


    Osman Beyin Eşleri

    Malhun Hatun - Kayı Boyu'ndan Ömer Bey'in kızı, Orhan Gazi'nin annesi.
    Bala Hatun - Şeyh Edebali'nin kızı, Şehzade Alaeddin'in annesi.

    Osman Beyin Erkek çocukları

    Orhan Bey
    Pazarlı Bey
    Çoban Bey
    Hamid Bey
    Alaeddin Bey
    Melik Bey
    Savcı Bey

    Osman Beyin Kız çocukları

    Fatma Hatun











  2. Seher
    Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca






    Osman Bey Osmanlı devletinin kurucusu olan ilk padişahtır.O zamanlar padişah olarak değil de bey olarak anılıyorlardı.1299 yılında Bilecik Söğüt'te devleti kurmuştur.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    hani bu adamın ölümü







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    çok kısa sağolun işime çok yaradı

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    hiç gzl değil ..

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    Tesekurler cok guzel ve kida olmus 5aldim

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    Ben sevdim ama neden diger arkads hic guzel degil demis bi turlu anlayamafim cunku bilgiler cok guzel kisa ve oz tedekur ederim

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    çok güzel , işime çok yaradı sağolun

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    Biraz eksik bilgi olmuş ama yine de çok gerekli bilgiler

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Osman Bey Kimdir Kısaca

    Çok güzel kısaca olmuş işime yaradı😜

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu

osman bey kimdir

osman bey kimdir kısaca

osman gazi kimdir kısaca

osman hamdi bey kimdir kısaca

osman beyin hayatı kısaca

osman bey hayatı kısaca