+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Tarih Kategorilerinden Sümerlerin Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Sümerlerin Özellikleri






    Sümerlerin Özellikleri Nelerdir?
    Sümer Uygarlığı Hakkında Bilgiler


    Sümer Yazısı.jpg
    Sümerler


    Sümerlerin bölgeye kuzeydoğu yönünden (göçlerle) geldikleri kil tabletlerde belirtilmektedir. Sümerlerin siyasi tarihleri MÖ 4000 yıllarında başlamıştır. Tapınaklar etrafında örgütlenen site (şehir) devletleri kurmuşlardır. Bu site devletlerin sayıları, MÖ 3000’li yıllarda on iki kadardı. En önemlileri olarak Kiş, Uruk, Ur ve Lagaş sayılabilir. Site devletleri, rahip -krallar tarafından yönetilirdi.

    Sümer uygarlığının diğer önemli özellikleri şöyle belirtilebilir:


    ♦ İlk yazı kullanımı (çivi yazısı) bu toplumda gerçekleşmiştir.


    ♦ İlk yazılı kanunları hazırlamışlardır. (Urgakina Kanunları)


    ♦ Düzenli olmayan bir haberleşme örgütü kurulmuştur.


    ♦ Çok tanrılı bir inanca sahiptirler.


    ♦ Tapınaklar, okul ve rasathane olarak da kullanılmıştır.


    ♦ Astronominin gelişmesinde önemli katkıları olmuştur.


    ♦ Matematikte ileri gittiler. Bölme, çarpma işlemleri ile uğraştılar, dairenin iç açıları toplamının 360° olduğunu buldular.


    ♦ İlk tekerlekli taşıtları kullandılar.


    ♦ Çömlekçi tekerleğini (çarkı) kullandılar.


    ♦ Tıp alanında da çalışmalar yapmışlardır.


    ♦ Ay ve Güneş tutulmalarının belirli periyotlarla meydana geldiğini tespit etmişlerdir.


    ♦ Ay yılı esasıyla örtüşen ilk takvimi geliştirmişlerdir.


    ♦ Tarih yazımıyla ilgili ilk örnekleri oluşturmuşlardır.


    ♦ Edebî eserleri arasında en önemlileri Gılgamış ve Tufan destanlarıdır.







  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri






    çok begendim ama biraz uzundu







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    sınavımdan 100 aldım yazınız sayesinde







  4. Kayıtsız Üye

    Ankara

    Allah razı olsun çok guzel bi şekilde özetlenmiş

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    bence site devletleri şeklinde yaşamalarının toplum da siyasi alanda ne gibi sonuçlar doğurduğu anlatılmalıydı.......

  6. Leyl'i Yar
    Yeni Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    Sümerler Mezopotamyada kurulan ilk uygarlıklardan bir tanesidir.Sümerler yazıyı kullanarak dünya tarihine imza atmışlardır.Düzenli olmayan bir haberleşme teşkilatını kurmuşlardır,sanat,tıp,anstronomi ve daha birçok bilim dallarıyla gelişmişlerdir.

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    Safolin bremin

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    Bence kısa ve güzeldi 😊

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    Kısa ve öz teşekkürler

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Sümerlerin Özellikleri

    evet tşk ederim çok yardımcı oldunuz

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

sümerlerin özellikleri

sümerlilerin özellikleri

sümerler özellikleri

sümerlerin en önemli 5 özelliği

sümerler eserlerisümerlerin en önemli özellikleri