+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Tarih Kategorilerinden Friglerin Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Friglerin Özellikleri






    Frig Başkenti-Neresidir
    Frig Uygarlığı Özellikleri Maddeler Halinde



    Frigler

    Frigler Haritası.jpg
    • MÖ XII. yy ile VII. yy arasında Sakarya boylarında hâkimiyet kurmuşlardır.
    • Başkentleri bugünkü Ankara / Polatlı yakınlarındaki Gor-dion şehridir. Gordion, ticaret yolları üzerinde bulunduğu için çok önem kazanmıştır.
    • Bilinen ilk kralları Gordios’tur.
    • Tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmuşlar ve yaptırımları oldukça ağır olan ve üretimi koruyan yasalar oluşturmuşlardır.
    • Tapates denilen halı ve kilimleriyle ünlenmişlerdir.
    • Dini düşünceleri tabiat ağırlıklı idi. En önemli tanrıları Ki-bele, daha sonra Yunanlılar tarafından da benimsenmiştir.
    • Bahar aylarında şenlikler yaparak tanrılarına karşı görevlerini yerine getirirlerdi.
    • Frigler, ölülerini kayalara oyulmuş mezarlara veya tümü-lüslere gömmüşlerdir.
    • Kimmerier, devletin siyasi varlığına son verince Lidya egemenliği altında yaşamışlardır.








  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri






    Ciddende öğretmenimizin anlattigi gibi çok sgln







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    BN bir tinistasim zr bgnirm cidden TM öğretmenimizin anlattigi gibi







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    bence muthiş bilgilir

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    taşekkür ederim çok işime yaradı...

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    Saolun işime cok yaradi

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    Ccok guzelll bilgi

  8. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    çok güzel ama birazdaha uzun olabilirdi. ama yine söylüyorum çok güzel. işimede yaradı

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    Gercekten işime yaradı

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Friglerin Özellikleri

    Güzel bir site beyendim♥

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

frigler

friglerin özellikleri

frigler özelliklerifrigyaFRİGLERfrigler maddeler halinde