+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Eğitim - Tarih Kategorilerinden Urartuların Özellikleri Makalesini Okumaktasınız.
  1. Swift
    Bayan Üye



    Urartuların Özellikleri






    Urartular Hakkında Kısa Bilgiler
    Urartular Uygarlığı Özellikleri


    urartular haritası.jpg

    Urartular


    • Doğu Anadolu bölgesinde Hurri kabilelerine dayanarak devlet kurmuşlardır.
    • Bugünkü Van yakınlarındaki Tuşpa başkentleri olmuştur. Maden işlemeciliği ve kabartmacılıkta ileri gitmişlerdir. Merdivenle inilen kral mezarları yapmışlar, bunların üstlerine de odalar inşa etmişlerdir.
    • Asurlular ile uzun süre mücadele etmişlerdir.
    • Bugün de kullanılan su kanalları inşa etmişlerdir.
    • Kale mimarisinde gelişmişlerdir (Van Kalesi).
    • Çivi yazısını kullanmışlardır.
    • Medler tarafından siyasi varlıklarına son verilmiştir.








  2. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri






    Urartuların özellikleri nelerdir?

    · M.Ö 900 yılında Doğu Anadolu’da kuruldu.

    · Başkenti Tuşpa(Van) şehridir.

    · Maden işlemeciliğinde ilerlemişlerdir.

    · Tarımla ve hayvancılıklada uğraşmışlardır.Van ovasını sulamak için yaptıkları su kanalları günümüzde bile kullanılmaktadır.

    · Urartu Devleti M.Ö 600 yılında Medler tarafından yıkılmıştır.







  3. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    çok teşekkürler sınavım vrdı ve çalışmama çok yardımcı oldunuz







  4. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    Çok işime yaradı çok teşekkürler sağolun görüşmek üzere

  5. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    vallah aradığım herşeyi buldum

  6. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    Teşekkür ederim ödevime çok yardımcı oldu !

  7. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    allah razı olsun karşiim çok işime yaradı sdjgfd

  8. Kayıtsız Üye

    urarturlar

    Çok teşekkür ederim görevim vardı tam puan aldım

  9. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    çok teşekkürler ödevime yardımcı oldu

  10. Kayıtsız Üye

    Cevap: Urartuların Özellikleri

    çok salun bana çokkkk yardımcı oldu
    proje odevindede 100 aldım...

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu

urartuların özellikleri

urartular özellikleri

urartular

urartular hakkında bilgiurartular hakkında kısa bilgiurartular özellikleri madde halinde